Бойовики на Донбасі оголосили про евакуацію людей до Росії

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Голови бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР” оголосили про масову евакуацію жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей до Росії. 

Заяви ватажків бойовиків цитують “Новости Донбасса”. 

Фото: AFP/VOLODYMIYR SHUVAYEV

Спочатку про евакуацію заявив ватажок “ДНР” Денис Пушилін, а згодом про це ж повідомив голова бойовиків “ЛНР” Леонід Пасічник. Обидва пояснюють свої дії тим, що Збройні сили України нібито готові до “силового захоплення Донбасу”.

Ватажок “ДНР” заявив, що для евакуйованих організували місця у Ростовській області Росії, а насамперед поїхати слід жінкам, дітям та людям похилого віку.

Українська влада неодноразово заявляла, що не планує наступу на Донбасі та вирішуватиме конфлікт політико-дипломатичним шляхом. Міністр оборони Олексій Рєзніков 18 лютого учергове нагадав про це: 

“Україна посилює свою оборону. Але у нас немає наміру здійснювати будь-які силові дії щодо ОРДЛО чи Криму. Ми будемо рухатися політико-дипломатичним шляхом, тому що там наші громадяни, і ми не будемо наражати їх на небезпеку. Звертаюся до мешканців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших міст. Люди, не бійтеся! Не Україна – ваш ворог, а ті, хто нібито ховається за вашими стінами, хто нібито хоче захистити вас від України. Не вірте чуткам про український наступ”.

Нагадаємо, що від учора на Донбасі бойовики обстрілюють населені пункти та нещодавно поцілили у гуманітарний конвой ООН. У штабі Операції об’єднаних сил за минулу добу зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню, а від ранку 18 лютого – вже 45 порушень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter