Бойовики обстріляли гуманітарну колону ООН на Луганщині

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

На Луганщині колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців потрапила під обстріл бойовиків.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Скріншот відео зі сторінки Валерія Залужного у фейсбуку

О 12 годині бойовики здійснили обстріл КПВВ “Щастя”, де проходила перевірку колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, що рухалася з непідконтрольної території. 

“Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з населеного пункту Весела Гора”, – зазначив Залужний. 

Чотири авто зі складу гуманітарної колони пройшли КПВВ, людей евакуювали в укриття, а тому ніхто не постраждав. Ще вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні.

“Цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців”, – зазначив Залужний. 

Від учора на Донбасі бойовики обстрілюють населені пункти. Так, у Станиці Луганській зранку снаряд влучив у будівлю дитячого садочка, внаслідок чого троє працівників отримали контузію, а ввечері – у житловий будинок. 

Також бойовики поцілили у двір ліцею у Врубівці, де йшли заняття та знаходились 30 учнів та 14 осіб персоналу. Частині з них довелось ховатись у підвалі. 

У штабі Операції об’єднаних сил зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за 17 лютого. Від ранку 18 лютого зафіксували вже 45 порушень. 

Фотографія обкладинки: Радіо Свобода 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter