Росія ув’язнила кримських політв’язнів сумарно на 1 147 років

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Сумарний термін вироків жертвам політичних переслідувань у тимчасово окупованому Криму збільшився до 1 147 років та 2 місяців.

Про це повідомляє правозахисна організація “Крим SOS”

За її даними, окупаційна влада засудила 93 жертви політично мотивованих переслідувань до реальних термінів ув’язнення.

“Тепер сумарний строк вироків кримських політв’язнів збільшився до 1147 років та 2 місяців і зростає невпинно”, — розповів аналітик “Крим SOS” Євгеній Ярошенко.

Нагадаємо, 25 серпня незаконне формування, що називає себе “Київським районним судом міста Сімферополя” винесло кримському татарину Арсену Ібраімову вирок за нібито участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана. Його засудили до 10 років ув’язнення. “КримSOS”стало відомо, що до Арсена Ібраімова застосовували тортури.

За звинуваченням у нібито участі в кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджіхана наразі заарештовані щонайменше 16 людей, з них 10 — після 24 лютого.

Як відомо, 1 червня 2022 року Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією.

Раніше повідомлялося, що викраденого в червні цього року в окупованому Росією Мелітополі українського волонтера Ярослава Жука утримують у Сімферопольському СІЗО, його звинувачують в “акті міжнародного тероризму”.

Напередодні незаконне формування, що називає себе “Верховним судом Республіки Крим”, залишило в СІЗО ветерана АТО Павла Запорожця, якого затримали в окупованому російською армією Херсоні.

За даними правозахисників, після початку повномасштабного вторгнення в Україну на окупованих територіях почастішали випадки викрадення російськими силовиками українських патріотів, волонтерів, громадських активістів, журналістів, ветеранів АТО / ООС. Багатьох з них вивозять до окупованого Криму та відправляють у СІЗО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter