Росія розгортає С-400 на північному заході Криму

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про нарощування Росією системи протиповітряної оборони на території північно-західної частини тимчасово окупованого Криму. Країна-агресор встановлює там два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.

Про це йдеться в повідомленні штабу
 

Представник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у своєму телеграм-каналі зауважив, що мета Росії залишається незмінною – подальша блокада одеського порту і контроль над північно-західною частиною акваторії Чорного моря.

“Для цього ворог у тимчасово окупованому Криму виставляє комплекси С-400 і вживає певних заходів щодо облаштування й зміцнення своїх оборонно-наступальних позицій на острові Зміїний”, – зазначив Братчук. 

Також, як повідомляє ЗСУ, в окупованих Херсонській та Запорізькій областях російські загарбники створюють так звані “комендатури” і військові служби правопорядку.

Напередодні Представництво президента України в Автономній Республіці Крим з посиланням на кримчан повідомляло про ймовірне використання закритого аеропорту Сімферополя військовою вантажною авіацією для постачання озброєння та поповнення особового складу російських військ.
 
У різних частинах тимчасово окупованого Кримського півострова помічено активність військових літаків. Найбільшу активність помічено в Євпаторії. За спостереженням місцевих мешканців, напрямок польоту військових літаків РФ здійснюється в бік Одеської та Миколаївської областей”, – йдеться в повідомленні.
 
Крім того, окупаційна влада у Криму обмежує доступ цивільних до низки населених пунктів, де знаходяться військові частини російської армії. 
 
Нагадаємо, з 2014 року Російська Федерація розгорнула політику з мілітаризації курортного Кримського півострова. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні цей процес ще більше загострився. Вона незаконно переміщує, порушуючи державний кордон України, військову техніку, російських солдат, провадить активну пропаганду вступу з Збройні сили РФ та незаконно мобілізує мешканців тимчасово окупованих територій. 
 
У Криму від початку повномасштабного вторгнення поховали вже щонайменше 94 російських солдатів, з яких майже півсотні, ймовірно, є громадянами України.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter