Окупаційна влада не пускає цивільних до деяких селищ у Криму, де знаходяться військові частини

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада у Криму обмежує доступ цивільних до низки населених пунктів, де знаходяться військові частини російської армії. 

Про це повідомили у Представництві президента в АРК. 

Ілюстративне зображення. Фото: Reuters

Стосується це, зокрема селищ, що знаходяться на узбережжі Чорного моря.

Також Росія продовжує незаконно пересувати військову техніку, боєприпаси та особовий склад російської армії по всій території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Так, до прикладу, паблік “Типичный Джанкой” у соцмережі ВКонтакте опублікував відео палаючої, ймовірно, військової техніки з боєприпасами у селі Стальне Джанкойського району. Про цей інцидент також повідомив телеграм-канал “Крымский ветер” та мешканці села у соцмережах, які оприлюднили фото із шрапнеллю від боєприпасів. Вибух стався поряд із житловими будинками, але ніхто не постраждав.

 

Окрім цього, кримчани повідомляють про активність військових літаків та кораблів у різних частинах півострова. Перші помічають у Євпаторії. Вони, за спостереженням місцевих мешканців, прямують в бік Одеської та Миколаївської областей. Щодо кораблів, то їх помічають у Севастополі, коли вони виходять та повертаються до бухт Карантинної, Стрілецької, Камишової. 

“Мешканці Севастополя продовжують повідомляти, що щоденно (особливо вночі) чути гуркіт ракет в акваторії Чорного моря. Ймовірно, це пуски з російських кораблів по містах України. Повідомлення про ймовірні пуски ракет з акваторії Чорного моря поблизу Севастополя до представництва надходять щоденно”, – розповіли у представництві. 

В акваторії Перекопської затоки Чорного моря, що на півночі півострова, 10 травня в першій половині дня помітили мінімум три сильних вибухи. Потужність вибухів у звуковому ефекті була чутна у населених пунктах Армянськ, Красноперекопськ, Роздольне.

“Ймовірно, це вибухи мін, які окупанти розмістили на узбережжі Кримського півострова”, – вважають у представництві. 

Під час переміщення російської техніки трапляються ДТП. До прикладу, 18 травня дорогою до Красноперекопська на автотранспортній розв’язці поблизу села Ішунь перевернулась ціла колона техніки. За даними представництва, внаслідок цього загинули та отримали поранення російські військові. 

Росія, ймовірно, також використовує аеропорт у Сімферополі для постачання озброєння та поповнення особового складу російських військ. Летовище залишається закритим від 24 лютого й нещодавно термін закриття вчергове продовжили до 25 травня.  

Нагадаємо, що у Криму від початку повномасштабного вторгнення поховали вже щонайменше 94 російських солдатів, з яких майже півсотні, ймовірно, є громадянами України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter