Росія почала активно вербувати на війну проти України увʼязнених жінок – Спротив

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони Росії проводить вербування ув’язнених жінок для участі в бойових діях проти України. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ілюстративне зображення. Фото: АрміяInform

Так, протягом декількох останніх місяців міноборони РФ проводить роботу в жіночих виправних колоніях у різних регіонах країни. Під час цих візитів ув’язненим пропонують підписати контракт на рік, здебільшого на бойові посади, такі як снайперка чи штурмовичка.

У разі згоди на підписання контракту передбачається проходження двомісячної програми навчання, після закінчення контракту – помилування.

Журналісти видання “Важные истории” зʼясували, що міноборони Росії вербує на війну в Україні, зокрема, ув’язнених жіночої виправної колонії №2 в селищі Ульянівка Ленінградської області.

Від 20 до 50 жінок погодилися долучитися до війни проти України, проте поки що нікого з них з колонії не забрали. Одна з жінок вирішила стати снайперкою, але, чекаючи приблизно три місяці, відмовилася: вона думала, що швидко відвезуть, а тепер їй уже залишається відбувати покарання менш як рік.

У вересні 2022 року в тимчасово окупованому Маріуполі загарбники розповсюджували листівки із закликами до жінок приєднатися до російських військових та піти на війну проти України.

Тамтешні посадовці опублікували приклад листівки, на якій російською написано: “А на що ти готова заради перемоги?”  

Нагадаємо, що дані щодо кількості завербованих на війну з Україною ув’язнених не оприлюднюють. Утім, масштаби вербування в’язнів до російської армії можна оцінити за статистикою тюремного населення.

Журналісти проаналізували дані на сайтах 35 регіональних управлінь ФСВП та з’ясували, що до початку 2023 року кількість ув’язнених у цих регіонах сумарно скоротилася на 17 тисяч.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter