За рік у тимчасово окупованому Криму зросла кількість ув’язнених, а загалом у Росії зникли 17 тисяч в’язнів

Дата: 17 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму за рік геноцидальної війни Росії проти України значно зросла кількість ув’язнених.

Про це пише “Медиазона” з посиланням на сторінки 35 регіональних управлінь Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації (ФСВП).

ЗМІ зазначає, що офіційні дані щодо кількості завербованих на війну з Україною ув’язнених не оприлюднюють. Утім, масштаби вербування в’язнів до російської армії можна оцінити за статистикою тюремного населення.

Журналісти проаналізували дані на сайтах 35 регіональних управлінь ФСВП та з’ясували, що до початку 2023 року кількість ув’язнених у цих регіонах сумарно скоротилася на 17 тисяч.

Найбільше в’язнів “зникло” в Самарській (2723), Челябінській (1574) та Кіровській областях (1153) і в Татарстані (1040).

Крім того, за повідомленням видання, за 2022 рік у кримських в’язницях побільшало на 416 ув’язнених. Також значний приріст зафіксовано в Смоленській області – 868 в’язнів. Водночас журналісти здивовані такими цифрами, оскільки жодних новин про нові побудовані колонії не з’являлося.

Раніше ZMINA повідомляла, що у виправній колонії №1 Сімферополя окупанти вербують засуджених за кримінальними статтями в’язнів, щоб вони воювали проти України в складі Збройних сил РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter