У Маріуполі окупанти кличуть піти на війну жінок

Дата: 23 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі почали розповсюджувати листівки із закликами до жінок приєднатись до російських військових та піти на війну проти України. 

Про це повідомили у Маріупольській міській раді. 

Фото: Маріупольська міська рада

Посадовці опублікували приклад листівки, на якій російською написано “А на що ти готова заради перемоги?”. 

У Маріупольській міськраді кажуть, що поява таких листівок – свідчення відчаю окупантів. 

“Закликаємо маріупольців не йти на жодну співпрацю з окупантами! Не вірити пропаганді. Окупанти бояться ЗСУ та хочуть використати маріупольців у якості “гарматного м‘яса”. Особливо – після проведення псевдореферендумів”, – наголошують там. 

Інформація, що на деяких окупованих територіях росіяни розглядають варіант мобілізації жінок на війну, з’являлась й раніше. До прикладу, на окупованій Луганщині про підписання відповідного указу ватажками так званої “ЛНР” повідомляли ще у травні. До “мобілізаційного резерву” планували включити жінок від 35 до 50 років з винятком для матерів-одиначок та тих, які мають трьох і більше дітей. 

Нагадаємо, що примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції. Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтесь з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter