Росія оголосила в міжнародний розшук виправданого італійським судом нацгвардійця Марківа

Дата: 11 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет РФ оголосив у міжнародний розшук українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого нещодавно виправдав італійський суд у справі щодо загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська у 2014 році.

Про це повідомляє російське видання “РИА Новости”.

Минулого року суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років ув’язнення. Українця, який має громадянство Італії, арештували прямо в аеропорту і звинуватили в причетності до загибелі італійського фоторепортера та російського перекладача на Донбасі у 2014 році. 

Військовий відкидав обвинувачення і заперечував свою причетність до загибелі людей. Спочатку італійський суд визнав його винним, використовуючи як докази провини Марківа сюжети з пропагандистських російським медіа. Згодом експерти підтвердили, що постріли, внаслідок яких загинули люди, лунали з місця, яке контролювали бойовики, а апеляційний суд у Мілані повністю виправдав українця. 

Російські силовики звинувачують українця у вбивстві з мотивів національної чи політичної ненависті, однак не уточнюють, кого саме з таких мотивів нібито вбив нацгвардієць. За даними видання, Марківу вже заочно оголосили обвинувачення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter