Росія не надає інформації про місця виявлення тіл українських військових – Координаційний штаб

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Російська сторона не надає конкретної інформації про місця виявлення тіл українських військовослужбовців.

Про це повідомив представник Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Фото: Getty Images

7 лютого, у вівторок, відбулася зустріч представників Координаційного штабу та Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, з родинами захисників Маріуполя, які перебувають у полоні чи зникли безвісти. 

Як зазначив представник штабу, Україна співпрацює з міжнародними організаціями, такими як Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) та Робоча група ООН з питань насильницьких або недобровільних зникнень. 

Крім того, на зустрічі наголосили, що статус полоненого військовослужбовець отримує лише за наявності офіційного підтвердження міністерством оборони РФ через МКЧХ. Проте відсутність чи наявність такого статусу не впливає на залучення полоненого чи зниклого безвісти військовослужбовця до процесів обміну. 

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни з полону РФ повернули понад 1700 українців. Зокрема, 4 лютого з ворожого полону повернулися 114 рядових та сержантів, а також двоє офіцерів.

Однак, за грудневими даними, у російському полоні перебувають 3,4 тисячі українських військовослужбовців. Також відомо про щонайменше 15 тисяч зниклих безвісти військових. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter