Росія може оголосити в розшук звільнених з полону моряків

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Росія може оголосити в розшук звільнених у межах масштабного обміну 24 моряків. 

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає “Крим.Реалії”.

Відомо, що навіть після звільнення моряки залишаються в статусі обвинувачених, а їхня справа перебуває на стадії ознайомлення з матеріалами стороною захисту.

“Я знайомлюся з письмовими матеріалами, плануємо, що в листопаді будемо ознайомлюватися з речовими доказами. Справу не припинено, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них у майбутньому ніяк не відгукнулися, щоб цю справу припинити в цілому”, – розповів Полозов. 

Нагадаємо, що в листопаді минулого року в Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери “Бердянськ” та “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу” з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Окупаційні “суди” в Криму заарештували військових, а згодом їх перевели до російського СІЗО “Лефортово”. Їх звинуватили в незаконному перетині кордону, їм загрожувало до шести років позбавлення волі.

Полонених моряків звільнили у вересні цього року в межах масштабного обміну. Разом з ними до України повернулись 11 політв’язнів Кремля: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов та Артур Панов. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter