“Росія готує нову брехню, щоб приховати звірства своїх солдатів в Україні” — МЗС Великої Британії

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Великій Британії попередили про те, що в Росії готують нову брехню, щоб приховати звірства своїх солдатів та уникнути відповідальності за війну в Україні.

Про це йдеться у твіттері Міністерства закордонних справ країни.

Селище Макарів на Київщині після деокупації. Джерело: фейсбук-сторінка Макарівської селищної громади

Водночас тут наголосили на тому, що Британія готова допомогти у розслідуванні злочинів: надати фінансування, персонал і забезпечити військову експертизу.

“Ми знаємо, що Кремль готує нову брехню, щоб пояснити звірства над мирним населенням в Україні. Ці спроби приховати жахливі акти насильства не стримають слідчих”, — повідомили у відомстві.

У МЗС Великої Британії додали, що “війна Путіна побудована на брехні”.

Нагадаємо, що після звільнення Київщини від російських окупантів стало відомо про вбивство російськими солдатами тисяч цивільних — місцевих жителів. Попри наявні фото та відео, а також свідоцтва очевидців, військове керівництво РФ назвало публікацію доказів звірств росіян “провокацією” України.

Росія офіційно називає фото- та відеодокази звірств власної армії на Київщині фейками та запевняє – під час російської окупації в місті не постраждав жоден цивільний. Речниця російського МЗС Марія Захарова навіть звинувачує міжнародні медіа, які показали всьому світу кадри зі звільненої від окупантів Київщини, у “співучасті у злочині у місті Буча”

Водночас усі такі твердження Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Росії щодо воєнних злочинів, зокрема в Бучі Київської області, спростував вебсайт журналістських розслідувань “Bellingcat”.

Військово-політичне керівництво Росії не вперше бреше щодо воєнних злочинів, вчинених в Україні. До прикладу, фейком називали й бомбардування пологового будинку у Маріуполі, внаслідок якого загинули п’ятеро людей, зокрема двоє дітей. Журналістів Євгенія Малолєтку та Мстислава Чєрнова, які зробили фото та відео з місця подій, що облетіли весь світ, російські загарбники шукали у Маріуполі, щоб вбити. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter