Російський журналіст Олександр Невзоров отримав громадянство України

Дата: 04 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

Попри те, що на сайті глави держави відповідного указу немає (станом на 3 червня 2022 року), цю інформацію Укрінформу підтвердили в Державній міграційній службі.

Лідія та Олександр Невзорови. Джерело: muzhyazheny.ru

Пост-подяку щодо набуття українського громадянства оприлюднив сам Невзоров у телеграмі.

“Я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти поміж них місце”, — написав російський журналіст.

Олександр Невзоров — 63-річний радянський та російський журналіст, режисер, сценарист та продюсер документальних фільмів, публіцист.

7 лютого 2012 року Невзорова було внесено до списку довірених осіб президента Росії Володимира Путіна.

З 2014 року — в опозиції до чинної влади РФ. Він назвав анексію Криму “мародерством” та засудив війну на Донбасі, підтримавши українську армію.

Після початку повномасштабного наступу російської армії на Україну 24 лютого 2022 року публічно виступив проти цього.

У березні 2022-го мін’юст Росії вніс Невзорова до списку іноагентів, проти якого порушили кримінальну справу “за поширення фейків про дії російських військових”. Санкція статті передбачає штраф або від трьох до 15 років в’язниці за “публічне поширення під виглядом вірогідних повідомлень явно неправдивої інформації про дії збройних сил Росії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter