Російський суд оштрафував Google на 3 млн рублів за відмову видаляти з пошуку “заборонені сайти”

Дата: 18 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Мировий суд Москви оштрафував американську компанію Google на 3 мільйони рублів через відмову видаляти з пошукового видавання сайти з інформацією, забороненою в РФ. 

Про це повідомляє російський “Інтерфакс”. 

Фото: Reuters

Минулого року Google уже оштрафували в Росії спочатку на 500 тис. руб. за відмову під’єднатися до реєстру заборонених сайтів, а згодом ще на 700 тис. руб. за те, що компанія нібито знизила в пошуковому видаванні частку фільтрації забороненого контенту.

Нову справу порушили за статтею про повторне невиконання обов’язків оператором пошукової системи. За даними Роскомнагляду, в пошуковому видаванні Google виявили сайти, зокрема, з екстремістським, порнографічним і суїцидальним контентом. За оцінкою відомства, в середньому американський пошуковик не видаляє з видавання до 30% забороненого контенту, а тому за це компанії загрожував штраф від 1,5 до 5 мільйонів рублів.

Нагадаємо, що на початку цього року російська влада вимагала від Google заблокувати на сайті російського видання “МБХ медіа” матеріал про заниження в Росії офіційних даних щодо смертності від коронавірусу. 

Раніше Роскомнагляд заблокував сайт газети “Дзеркало тижня” на території Росії та окупованого Криму через матеріал про незаконний призов чоловіків на півострові. Також російський регулятор звертався до американської компанії YouTube із вимогою видалити з її платформи відео про кримськотатарського політв’язня Еміра-Усеїна Куку, адже Росія побачила в ньому екстремізм.

Фотографія обкладинки: CNBC

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter