Російський сенатор у прямому етері розповів про “вибивання” ідентичності з викрадених українських дітей

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Член російської Ради Федерації Констянтин Долгов у прямому етері розповів про пропагандистське оброблення викрадених українських дітей, називаючи це “вибиванням”. 

Відео з його виступом опублікували в каналі  Russian Media Monitor. 

Фото: вікіпедія

Долгов є підозрюваним в Україні в магістральній справі 24 лютого, а за розв’язування та ведення агресивної війни йому загрожує довічне. Окрім цього, за підтримку російської агресії він перебуває під санкціями в ЄС, Великій Британії, США, Канаді, Швейцарії, Австралії, Японії та Новій Зеландії. 

Заяву щодо перевиховання українських дітей Долгов зробив у пропагандистському шоу Юлії Вітязєвої. Російський посадовець назвав виховання дітей в Україні “індоктринацією нацистського штибу”.  

“Довелося вибивати з голови те, що туди було забите. Обов’язково займатимемося цим щодо цих дітей. Це ще попереду, і це складна та багатопланова робота. Це окрема частина роботи з денацифікації (на окупованих територіях України. – Ред.). Ця робота триває, і вона непроста. Багато людей заражені цією бацилою – і молодь, і дорослі”, – каже російський сенатор. 

У Росії в навчальних закладах ледь не з наступного дня після початку повномасштабного вторгнення почали проводити уроки за методичкою з путінськими виправданнями нападу на Україну.  На таких заняттях можуть виступати пропагандисти, як-от Дмитро Кисельов, а бойовики, що повернулися з фронту, показують дітям матеріали, які розлюднюють українців. 

Нагадаємо, що до кінця 2023 року росіяни планують відправити 10 тисяч дітей з тимчасово окупованих регіонів України в так звані “просвітницькі екскурсії” на території Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter