Російський Мін’юст розширив список “іноагентів”, до нього потрапив доброволець легіону “Свобода Росії”

Дата: 19 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції РФ внесло до списку” іноагентів” добровольця легіону “Свобода Росії” Олексія Барановського, лікаря-травматолога Андрія Волну, а також іще трьох фізичних та одну юридичну особу.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Ілюстративне фото. Джерело: Радіо Свобода

Мін’юст РФ 18 жовтня поповнив перелік так званих іноземних агентів. До реєстру потрапили лікар-травматолог Андрій Волна, доброволець легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський, депутат міськради Сєвєродвінська Сергій Ілюхін, колишній політв’язень Данило Костянтинов та економічний оглядач “Радіо Свобода” Максим Матвейченков (Блант). Також “іноагентом” визнали новинний телеграм-канал Ateo.

Як інформує видання, Барановський раніше був спікером легіону “Свобода Росії”, а наразі є просто його добровольцем.

Андрій Волна російський лікар-травматолог. Керував клінікою у Підмосков’ї, а після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну переїхав до Естонії. Звідти регулярно їздить в Україну та надає медичну допомогу пораненим бійцям ЗСУ.

Сергій Ілюхін, колишній військовий, нині депутат міськради Сєвєродвінська. Не засуджує війну в Україні, проте критикує внутрішню політику Путіна та діяльність партії “Єдина Росія”. Неодноразово намагався подавати судові позови щодо адміністрації Сєвєродвінська через контракти, які вона укладала з постачальниками, як вважає Ілюхін, просуваючи інтереси окремих фірм.

Економічний оглядач Максим Блант (Матвейченков) публікувався у виданнях “Итоги”, “Сноб”, “Большой бизнес”, “Еженедельный журнал”. З 2015 року співпрацює із “Радіо Свобода”, автор програми “Деньги на Свободе”.

Данило Константинов у 2010-х був лідером націоналістичної організації “Ліга оборони Москви”. У 2012 році його затримали за звинуваченням у вбивстві. 2013 року правозахисне товариство “Меморіал” включило чоловіка до списку політв’язнів. Пізніше справу перекваліфікували у статтю про хуліганство Константинова засудили до трьох років колонії та одразу амністували. Відразу після звільнення він залишив РФ. Константинов є учасником “Форуму вільної Росії”.

Нагадаємо, у липні поточного року в РФ піаніста, лауреата багатьох міжнародних конкурсів Євгена Кісіна, священника-правозахисника Григорія Міхнова-Вайтенка та ще двох громадських діячів внесли до списку так званих іноземних агентів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter