Російський інформатор, який коригував удари по харківському ринку “Барабашово”, отримав 12 років за ґратами 

Дата: 07 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Російського інформатора, який коригував ракетно-артилерійські удари окупантів по місцях масового скупчення людей у Харкові, зокрема ринку “Барабашово”, засудили до 12 років позбавлення волі. 
 
Про це повідомила пресслужба СБУ.

Окрім цього, чоловік збирав розвіддані про укріпрайони Сил оборони на території обласного центру та маршрути руху підрозділів українських військ у напрямку східного фронту.

“Засудженим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення РФ “зливав” у російський телеграм-бот інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ. Таким чином він потрапив у поле зору російської воєнної розвідки, яка згодом дистанційно залучила його до співпраці на користь країни-агресора”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Чоловіка затримали у серпні 2022-го під час проведення контрдиверсійних заходів у Харкові.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 3 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Російському інформатору призначили 12 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, мешканця Запоріжжя вперше в Україні засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за те, що передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 17 березня 2022 року росіяни обстріляли ринок “Барабашово” у Харкові. Внаслідок атаки зайнялася пожежа, яка охопила торговельні ряди. О 14:40 війська РФ повторно завдали удару по ринку, внаслідок чого загинув 31-річний рятувальник ДСНС. Його колега отримав поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter