Ранковий обстріл Мерефи на Харківщині: загинула 21 людина

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу 17 березня у місті Мерефа на Харківщині загинула 21 людина. 

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Наслідки російських обстрілів у місті Мерефа на Харківщині

Окупанти обстріляли місто о пів на четверту ранку. Снаряди влучили у місцеву школу та будинок культури. На місці обстрілу у школі зайнялась пожежа площею близько 400 кв. м. 

Згодом на місцях обстрілів знайшли тіла 21 людини. Поранення внаслідок атаки росіян отримали 25 осіб, 10 з яких знаходяться у важкому стані.

Роботи по розчищенню завалів досі тривають. 

У Офісі генпрокурора повідомили, що вже розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Окрім цього, кримінальні провадження розпочали й за фактами обстрілів у Харкові 16 березня. Внаслідок одного з них у Слобідському районі стався обвал будівлі. Травми на місці отримали командир відділення та пожежник, які зараз перебувають у лікарні. 

Наслідки російських обстрілів у Харкові

Також російські військові здійснили артилерійський обстріл ринку у Московському районі Харкова. Там пожежний-рятувальник отримав осколкове поранення стегна, його також доправили до лікарні. 

 

Досудові розслідування за цими фактами розпочали за статтею щодо порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter