Російському пропагандисту з RT та Sputnik заборонили в’їзд до Польщі

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Польща заборонила в’їзд громадянину Росії Віктору Безеці, пропагандисту російських провладних медіа RT та Sputnik, оскільки він “є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та країн ЄС”.

Про це пише польська новинна агенція PAP.

Департамент національної безпеки Польщі вніс Безеку до переліку небажаних осіб 9 січня 2023 року. В уряді пояснили, що чоловік протягом багатьох років був причетний до поширення російської пропаганди, спрямованої проти інтересів Польщі та іміджу Польщі на міжнародній арені. А телеканал Russia Today та польськомовне інформаційне агентство Sputnik, де він працює, є “типовими дезінформаційними структурами, які є тилом Кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють неправдиву картину дійсності серед громадян інших країн”.

У відповідь на визнання Безеки персоною нон ґрата в Польщі російські пропагандистські ЗМІ заявили, що він став “безпідставно звинуваченим журналістом” у низці прикладів “переслідування російських журналістів”.

У PAP нагадали, що Польща не вперше забороняє в’їзд до країни росіянам, які працюють тут під прикриттям журналістів. Так, до 2025 року в’їзд до країни заборонено російським пропагандистам Леоніду Свиридову та Євгену Решентьєву

“Російські журналісти, які працюють у Польщі, є групою, що використовується для агресивної інформаційної діяльності Кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу. Польща незмінно залишається одним з головних об’єктів цієї діяльності”, – наголосили в польському уряді.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російська пропаганда посилила інформаційну діяльність у Польщі, стверджуючи, що економічна ситуація в країні постійно погіршується через нібито політику уряду, який підтримує Україну.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року в Брюсселі під час Форуму ЄС-Україна “Протидія російським фальшивим наративам” три неурядові організації з Литви, Польщі та України вперше представили спільний звіт, у якому висвітлили виклики, пов’язані з російською дезінформаційною та пропагандистською діяльністю в країнах Люблінського трикутника.

Документ містить аналіз чинних викликів та висвітлює основні елементи стійкості до російської дезінформації в трьох країнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter