Російському пропагандисту Пєгову загрожує до п’яти років у в’язниці в Україні

Дата: 03 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Заочно повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників російському пропагандисту Семену Пєгову. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені Пєгова у повідомленні не називають, але повістку на його ім’я можна знайти на сайті правоохоронців. Його викликають для проведення допиту у Київ. 

Пєгов систематично на ютубі для проєкту “WarGonzo” виправдовує російську збройну агресію та окупацію територій України, кажуть слідчі.

“Підозрюваний є куратором декількох пропагандистських проєктів, діяльність яких спрямована на повалення конституційного ладу в Україні. Він  неодноразово незаконно в’їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив “робочі зустрічі” та брав інтерв’ю у так званих голів псевдореспублік “ЛНР/ДНР” та інших представників самопроголошеної влади”, – закидають пропагандисту правоохоронці.  

За частиною другою статті, інкримінованої Пєгову, йому загрожує обмеження волі до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Також суд може конфіскувати у нього майно.

Нагадаємо, що Україна домагається покарання для російських посадовців та діячів, відповідальних за розв’язування та ведення війни. До прикладу, у Нідерландах вже кажуть, що не проти створення у Гаазі спецтрибуналу для цього. 

Судити як воєнних злочинців закликають й російських пропагандистів. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter