Російські журналісти показали в сюжеті з ОРДЛО полоненого танкіста Пантюшенка

Дата: 16 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Російські журналісти телеканалу “Росія 1” показали в сюжеті з ОРДЛО полоненого танкіста ЗСУ Богдана Пантюшенка та ще двох чоловіків, яких відрекомендували як українських військових. 

Сюжет російські журналісти знімали в донецькій колонії. 

“Хочеться просто вийти з-за ґрат та доторкнутися до трави”, – розповів журналістам Пантюшенко. 

Відомо, що Богдан Пантюшенко потрапив у полон до бойовиків у січні 2015 року. Тоді танк, яким він керував, підбили під Донецьком. 

Разом з Пантюшенком у сюжеті показали ще двох чоловіків, яких також назвали українськими військовими, однак не розкрили їхніх імен. За словами одного з них, він потрапив до бойовиків після боїв під Дебальцевим. 

Нагадаємо, у межах Нормандського саміту, який відбувся в Парижі 9 грудня, Україна та Росія домовилися про обмін утримуваними особами за принципом “всіх на всіх” до 31 грудня.

Нещодавно колишній співробітник так званої “військової прокуратури ДНР” Сергій Лук’яненко, який після повернення на підконтрольну Україні територію почав співпрацювати з СБУ, розповів, що бойовики “ДНР” утримують у полоні десятьох українських військових, яких раніше вважали зниклими безвісти або загиблими. Їх не заносять до списків обміну, адже вони відмовляються визнавати свою провину

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter