Російські журналісти ідентифікували понад 27 тисяч військових РФ, які загинули в Україні

Дата: 09 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Журналісти російської служби BBC і порталу “Медиазона” за підтримки волонтерів ідентифікували 27 423 військових армії РФ, які загинули в Україні під час повномасштабної агресії.

Дані оприлюднила російська служба ВВС.

Фото з відкритих джерел

За інформацією російських медіа, щонайменше 240 осіб, зокрема кілька високопоставлених офіцерів, загинули від початку контрнаступу Збройних сил України. Загалом вдалося встановити загибель 553 людей за цей період, проте у 313 військових, чию смерть підтвердили за останній місяць, не вказана дата загибелі, уточнили медіа.

З 4 червня на території України загинув щонайменше один російський генерал, два полковники й три підполковники, а також ще 12 офіцерів, йдеться в повідомленні.

До цієї кількості не входять 13 військових льотчиків, які загинули під час протистояння російської армії та ПВК “Вагнер” на території Росії наприкінці червня.

Востаннє російська офіцерська верхівка зазнавала таких втрат у перші місяці повномасштабного наступу, повідомили журналісти.

Найбільше втрат вони виявили серед в’язнів: ідентифіковано щонайменше 5 211 загиблих засуджених. Більшість із них воювали у складі ПВК “Вагнер”.

Також журналісти повідомили про смерть 2275 мобілізованих росіян, 60% з них загинули в період з 1 січня цього року.

На думку авторів дослідження, реальна цифра втрат росіян може бути вдвічі більшою: за найбільш консервативною оцінкою — 55 тисяч осіб.

Водночас безповоротні втрати країни-агресора з урахуванням тих, хто зазнав тяжкого поранення чи загинув, можуть сягати близько 247 тисяч осіб, йдеться в дослідженні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що правозахисники Медійної ініціативи за права людини зібрали інформацію про розташування та керівників десяти із 42 відомих місць утримання українських військовополонених на території РФ, де вчиняється велика кількість воєнних злочинів.

Фото обкладинки: Генштаб ЗСУ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter