Російські військові вивозять з Херсонщини до Криму дітей убитих полонених – джерела в спецслужбах

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованих територій Херсонської області росіяни вивозять дітей колишніх військовослужбовців, волонтерів або активістів, закатованих окупантами. 

Про це з посиланням на власні джерела в українських спецслужбах повідомляє 24 канал. 

Цивільні, які виїхали з контрольованої Росією частини Херсонської області, прибувають на залізничну станцію в окупованому місті Джанкой. Фото: Reuters
 
Для придушення спротиву населення на окупованих територіях росіяни від початку вторгнення викрадають та вбивають журналістів, політиків та активістів. Це, на думку правозахисників, є одним з пунктів плану окупації. 

Українські спецслужбовці кажуть, що їм відомо нині про понад 2 тисячі примусово вивезених до окупованої Феодосії з півдня дітей віком від 4 до 17 років, левова частка з яких – діти колишніх військовослужбовців, волонтерів або активістів. 

Місто в Криму є так званим “хабом”: там дітей на якийсь час заселяють у лікарні та школи, а згодом перевозять до Росії, коли їм знаходять нову родину.

“Російські окупанти розглядають викрадення дітей із проукраїнських родин саме як спосіб покарання батьків. Так, серед викрадених маленьких українців багато таких, чиї батьки виступали проти російської агресії. Дорослих катували в підвалах. Деяких – розстріляли, а їхніх дітей вирішили відправити в Росію на “перевиховання”. Із Херсонщини дітей “евакуйовують” разом з командуванням російських військ для прикриття ними ніби живим щитом”, – переказують слова своїх джерел журналісти 24 каналу. 

З регіону росіяни викрадали дітей за заздалегідь підготовленими списками, кажуть спецслужбовці. Їх відловлювали на вулиці, у школах і дитячих садочках, примусово відбирали в будинках та квартирах.

Нагадаємо, що нещодавно до організацій коаліції “Україна. П’ята ранку” почала надходити інформація про те, як російські військові переміщують цивільних заручників та військовополонених з Херсонщини в невідомому напрямку.

Окупанти кажуть, що переміщення є частиною оголошеної ними “евакуації”, проте істинні причини цих дій наразі невідомі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter