Російські війська знову обстріляли майданчик ЗАЕС: станція працює з ризиком порушення норм радіаційної безпеки

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Впродовж останньої доби російські військові знову обстріляли майданчик захопленої Запорізької атомної електростанції. Станом на 27 серпня ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.
 
Про це повідомляє оператор станції “Енергоатом”.
 
Фото: Слово і Діло

Після під’єднання двох енергоблоків ЗАЕС до мережі 26 серпня зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

Через присутність на станції російських військових, їхньої зброї, техніки та вибухівки є серйозні ризики для безпечної роботи ЗАЕС. Внаслідок періодичних обстрілів пошкоджень зазнала інфраструктура станції, існують ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека“, – йдеться у повідомленні.

“Енергоатом” зазначає, що український персонал станції продовжує працювати та докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Нагадаємо, окупанти посилили тиск на персонал ЗАЕС перед приїздом місії МАГАТЕ. На українських фахівців тиснуть, аби ті не давали свідчень про злочини окупантів на станції та використання її як військової бази.

Раніше ZMINA писала, що росіяни затримали на ЗАЕС двох співробітників, яких звинуватили у передаванні ЗСУ даних про пересування колон російської техніки. З моменту окупації станції загарбники загалом затримали 26 “порушників” пропускного режиму. Чимало працівників за цей час вбили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter