Росіяни катують працівників ЗАЕС, аби ті не сказали “зайвого” інспекторам МАГАТЕ – “Енергоатом”

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські спецслужби катують працівників окупованої Запорізької АЕС, щоб змусити їх нічого не розповідати інспекторам МАГАТЕ про ризики для безпеки на станції.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом” з посиланням на The Telegraph

Фото: “Енергоатом”

“Ми стривожені можливим візитом представників МАГАТЕ. Тому що росіяни влаштують провокації, а потім звинуватять у цьому Україну. Здається, саме це вони й планують зробити”, – сказав один з українських атомників.

Крім того, окупанти готують різні провокації напередодні місії МАГАТЕ. Зокрема, за словами працівників ЗАЕС, вони планують скоротити до мінімуму присутність українського персоналу і в кожній кімнаті центру керування поставити кількох російських представників, “які гучно кричатимуть, що дуже чекали “визволення” від режиму в Києві”.

Відомо, що російські військові арештовують працівників ЗАЕС та відправляють їх “на підвал”.

“Люди повертаються після цих “розмов” у підвалі й не кажуть ані слова взагалі. Не буде несподіванкою, якщо під час візиту місії вони раптом почнуть говорити те, що їм сказали”, – пояснив працівник.

Раніше ZMINA писала, що росіяни затримали на ЗАЕС двох співробітників, яких звинуватили у передаванні ЗСУ даних про пересування колон російської техніки. З моменту окупації станції загарбники загалом затримали 26 “порушників” пропускного режиму. Чимало працівників за цей час вбили.

Нагадаємо, що інспектори Міжнародного агентства з атомної енергетики готові здійснити екстрений візит на Запорізьку атомну електростанцію наступного тижня. Команда МАГАТЕ може доставити запасні частини, пристрої радіаційного контролю та інші важливі матеріали на найбільшу в Європі АЕС на тлі побоювань, що бойові дії в цьому районі можуть пошкодити лінії електропередач та викликати пожежі на АЕС, що може призвести до ядерної катастрофи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter