Російські війська намагаються увійти до зони ЧАЕС: Зеленський назвав це оголошенням війни всій Європі

Дата: 24 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові намагаються захопити Чорнобильську атомну електростанцію.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та президент Володимир Зеленський. 

Чорнобильська зона. Фото: ДСНС

За словами Геращенка, російські військові зайшли із території Білорусі. Водночас нацгвардійці, які охороняють сховище небезпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір. 

“Якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС!” – повідомив радник міністра МВС. 

Президент Володимир Зеленський, реагуючи на інформацію про ймовірне захоплення території ЧАЕС, написав у твітері, що дії Росії – це оголошення війни всій Європі. 

“Наші хлопці віддають життя, щоб трагедія 86-го року не повторилася. Це – оголошення війни всій Європі”, – заявив Зеленський. 

Раніше журналісти The New York Times зазначали, що Чорнобильська зона, яка простягається на близько 2 600 кв. км,  перебуває на найкоротшому маршруті від білоруського кордону до Києва, а тому може бути імовірним напрямком вторгнення Росії.

Нагадаємо, що 24 лютого російський президент Володимир Путін у своєму телезверненні оголосив про вторгнення в Україну. У низці українських міст близько 5-ї ранку пролунали потужні постріли. Про них повідомили у соцмережах мешканці Києва, Харкова, Чернігівської області, Одеси.  

Україна розірвала з Росією дипломатичні відносини та ухвалила рішення про загальну мобілізацію.

Нині, за даними поліції, які розповсюдив Антон Геращенко, відомо про шістьох загиблих внаслідок обстрілу в Одеській області та ще сімох поранених. Також 19 осіб пропали безвісти. 

У Маріуполі відомо про одного загиблого та двох поранених. У Броварах на Київщині відомо про одного загиблого та п’ятьох поранених. Також відомо про загиблого підлітка на Херсонщині та постраждалу жінку з дитиною на Сумщині. 

На Харківщині внаслідок обстрілу російських військових загинула дитина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter