Влада ухвалила рішення про загальну мобілізацію та спростила вступ до тероборони

Дата: 24 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Влада ухвалила рішення про загальну мобілізацію.

Про це повідомляє ВВСNews Україна з посиланням на радника Офісу президента Михайла Подоляка.

Фото: Українські репортер

“Кожен, хто може приєднатися до оборони країни, матиме таку можливість. Ветерани не лише Збройних сил, а й силових структур мають приєднатись до захисту держави”, – сказав він.

Він додав, що українська армія “на відмінно відбиває атаки за більшістю напрямків”, бере в полон російських солдатів, знищує авіацію та бронетехніку противника.

У своєму відеозверненні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українська влада спростила процедуру вступу до сил територіальної оборони.

“План ворога зламати нас не спрацював: Україна б’ється – і б’ється успішно. Збройні сили України нанесли окупантам відчутні втрати. Сьогодні десятки, якщо не сотні трун із ворогами поїдуть назад до Росії. На Сході лінію оборони ми втримали. Ворога відкинуто. Окупанти вже втратили 6 літаків (станом на момент публікації уже 7 .– Ред.), 2 гелікоптери, 5 танків”, – написав він. 

Міністр зазначив, що всі сили України тримають оборону на різних напрямках, а центральна влада мобілізує підтримку міжнародних партнерів. 

Резніков мав розмови з міністрами оборони Великої Британії, Литви, Туреччини, іншими партнерами. 

“У нас буде більше зброї, більше засобів захисту. Але головний наш захист – наша армія і наш народ”, – сказав міністр.

Водночас заступниця голови правління Центру оборонних стратегій Аліна Фролова повідомила, що Збройним силам України терміново потрібна допомога: 120 фур, що можуть зі Львова курсувати через кордон “задля перевезення технічної допомоги партнерів”.

Фролова додала, що заправку фур пальним Збройні сили забезпечать.

Вона просить писати телефони та дані щодо фур їй в особисті повідомлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter