Російські силовики в Криму втретє проводять обшук у будинку лідера Меджлісу

Дата: 27 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму російські силовики проводять обшук у будинку кримськотатарського активіста та голови Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”. 

Силовики показали постанову на обшук, але проводять його без присутності адвоката. За даними видання, обшукують будинок Аметова та кафе, яке йому належить. Про причини обшуку силовики не повідомляють, але відомо, що, окрім політичної діяльності, Аметов у 2013 році відкрив у себе в будинку музей кримськотатарського народу.

За останні п’ять років російські силовики вже втретє обшукують будинок Аметова. Уперше вони прийшли до нього в грудні 2015 року, а вдруге – у травні 2017. Востаннє приводом для проведення слідчих дій став нібито анонімний лист, який надіслали до ФСБ. 

Нагадаємо, що, згідно з нещодавньою доповіддю Моніторингової місії ООН, за останні пів року кількість обшуків і рейдів проти кримських татар на півострові подвоїлась, порівнюючи з тим самим періодом минулого року, а порівняно з першим півріччям 2017 року збільшилася майже вчетверо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter