Російські пропагандисти готують собі зміну з дітей і молоді на окупованих територіях

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Російські пропагандисти методично готують собі зміну з дітей і молоді на окупованих територіях: у першій “школі блогерів “Донбас Медіа Центр” (ДМЦ) у Луганську пройшов випускний.

П’ятеро “найкращих” за версією окупантів учасників проєкту вирушать до Москви на зустріч із відомими блогерами, що розповсюджують кремлівські наративи, пише ZMINA з посиланням на сепаратистські медіа. 

Випускний у “школі блогерів”, організованій російськими пропагандистами в окупованому Луганську. Фото з проросійських пабліків

Усього курс лекцій з роботи в соціальних мережах в межах проєкту прослухали понад 50 учнів. Навчання тривало два тижні.

“Перший – курс очних лекцій на базі ДМЦ, другий – наставництво та індивідуальна робота з обраним з числа викладачів школи блогерів куратором”, – йдеться у повідомленні проросійських медіа.

Під час навчання учням “допомогли визначитися з темою та форматом контенту”, не приховують організатори проєкту.

За час навчання багато хто з них “створив свій блог, набрав підписників, десятки тисяч переглядів і отримав перші пропозиції про співпрацю від луганських брендів”.

Учні, які стали “найкращими” в п’яти спеціальних номінаціях, отримали головний приз – зустріч у Москві з “блогерами федерального масштабу”, йдеться у повідомленні.

Організатори “навчання” заявили, що школа блогерів ДМЦ продовжить роботу в окупованому Луганську, також планується відкрити відділення у Маріуполі, Донецьку та Мелітополі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що московське видавництво “Яуза” передало на окуповану Луганщину видані цього року книжки авторства російських загарбників – учасників війни проти України.

Усі “автори” книжок особисто брали участь у бойових діях на території України. 

Читайте також: Від “Україна 404” до “Росія відродила життя”: як змінювалася за 10 років кремлівська пропаганда на окупованих територіях

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter