Російські окупанти викрали трьох цивільних у Запорізькій області, ще трьох – поранили

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області російські війська продовжують обстрілювати мирне населення. Через невибіркові обстріли осколкові поранення отримали неповнолітній хлопець, чоловік та жінка. Крім того, окупанти викрали трьох цивільних чоловіків.

Про це повідомили в Запорізькій військовій адміністрації.

Наслідки обстрілу міста Оріхів. Архівне фото. Джерело: Укрінформ

Військові РФ вчинили обстріл з РСЗВ по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах міст Оріхів, Гуляйполе, селища Комишуваха, сіл Таврійське, Новоданилівка, Новоандріївка Пологівського району та села Кам’янське Василівського району.

Підрозділ протиповітряної оборони в передмісті обласного центру знищив ворожу ракету.

Крім цього, російські війська обстрілювали позиції підрозділів ЗСУ вздовж лінії зіткнення з усього спектра озброєння в районі населених пунктів: Вільне поле, Чарівне, Залізничне, Кам’янське, Білогір’я, Гуляйполе, Полтавка,  Новоданилівка, Новосілка, Червоне, Малинівка, Оріхів, Ольгівське, Успенівка.

Унаслідок російських артилерійських ударів у районі села Таврійське та селища Комишувахи отримали осколкові поранення неповнолітній хлопець, місцеві чоловік та жінка.

Крім цього, зазнала пошкоджень цивільна інфраструктура Оріхова, Гуляйполя, Комишувахи та села Таврійське. Частково пошкоджено близько двадцяти  будинків, олійниця, автомобіль і приміщення магазину.

У Запорізькій ОВА повідомляють, що російські окупанти продовжують викрадати людей. У містах Мелітополь і Токмак, а також у селі Копані Пологівського району росіяни викрали трьох місцевих чоловіків.

Окупанти на тимчасово зайнятих територіях продовжують займатися мародерством. У селах Новокам’янка, Кінські Роздори, Кам’янка, Солодководне, селищі Більмак Пологівського району та селі Дніпровка Василівського району окупанти викрали шість легкових та три вантажних автівки.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські військові грабують порожні квартири, а також викрадають людей і тримають їх тижнями в полоні. 

Запоріжжя та Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні. Загалом же у восьми областях вдалося дізнатися про щонайменше 800 таких випадків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter