Російські окупанти викрали міського голову Берислава на Херсонщині

Дата: 21 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти викрали міського голову Берислава на Херсонщині Олександра Шаповалова.

Про це 21 березня повідомив голова обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

Олександр Шаповалов. Фото з відкритих джерел

За його словами, мера та одного з місцевих активістів викрали близько 11:00 у суботу, 19 березня. Місце їхнього перебування невідоме. Лагута припускає, що це може бути Нова Каховка.

“Вчора Олександру Миколайовичу дозволили зателефонувати рідним та заспокоїти їх. Чоловік має проблеми із серцем, важко переніс захворювання на коронавірус”, – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що російські військові, які не домоглися від міської влади Енергодара Запорізької області жодної співпраці, викрали першого заступника мера міста Івана Самойдюка.

Також ZMINA повідомляла про те, що 12 березня з Нової Каховки Херсонської області зник громадський активіст, керівник ГО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа. За словами дружини активіста, їй пізніше переказували, що бачили, що його затримали на блокпосту російських окупантів, а собаку вона знайшла прив’язаним біля місцевого виконкому. Місце перебування чоловіка невідоме. За непідтвердженою інформацією, може бути вивезений до Херсона.

15 березня перестав виходити на зв’язок громадський діяч із Херсона, директор ТОВ “Таврійський парк”, член партії “Європейська партія України”, ветеран АТО Максим Негров. Як повідомляли знайомі активіста, є очевидці, що бачили його затримання російськими окупантами. Також зазначається, що на момент зникнення у Негрова були проблеми зі здоров’ям. Місце перебування невідоме.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список буде оновлюватись.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter