Росіяни викрали заступника мера Енергодара – міська рада

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Російські військові, які не домоглися від міської влади Енергодара жодної співпраці, викрали першого заступника мера міста Івана Самойдюка.
 
Про це у телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.
 
Іван Самойдюк. Джерело: сайт міськради

Викрадено першого заступника міського голови Івана Самойдюка! В якому він перебуває стані, нам не відомо! На зв’язок не виходить зі вчорашнього дня. А сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те, що його цинічно викрадено!”, йдеться у повідомленні.

Міський голова додав, що загарбники також розпочали фізичний, психологічний тиск на активних у своїй публічній діяльності мешканців Енергодара.

“Продовжують розшукувати тих енергодарців, в принциповій позиції яких вбачають для себе загрозу. Просимо депутатів, активістів та публічних енергодарців зараз зберігати максимальну обережність. Не відповідайте на незнайомі телефони, не розповідайте нікому про своє фактичне місцезнаходження”, наголосив Орлов.

Крім того, у державному підприємстві “Енергоатом” повідомляють про катування росіянами місцевих мешканців.

”Рашистські окупанти почали репресії проти мешканців Енергодару. За попередньою інформацією, тільки протягом останніх двох днів катуванням з боку орків піддалися щонайменше 12 місцевих патріотів, які вели активну боротьбу з ними у соціальних мережах.
Так, росіяни силоміць вивозили людей до лісу, знущалися з них, “наполегливо переконували” перейти на бік ворога”,– йдеться у повідомленні.

Мер Енергодара звернувся до громадян з проханням максимально об’єднатися, підтримати місто, яке було й залишиться Україною.

Людей просять прийти о 14:00 до будівлі міської ради, аби заявити про свою категоричну незгоду щодо викрадення та утримання у неволі громадян України.

Раніше ZMINA повідомляла, що російські окупанти почали залякувати енергодарців: деяких б’ють, а інших викрадають прямо посеред вулиці з власних автівок. 

Останнім часом повідомлення про викрадення на територіях, які тимчасово зайняли російські військові, почастішали. Так, на окупованій Херсонщині зник журналіст і громадський діяч Сергій Цигіпа

12 березня окупанти викрали координаторку щоденних акцій протесту в Мелітополі та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Цей список не є повним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter