Російські окупанти відпустили ексбійця ЗСУ Олега Кожем’якіна

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині російські окупанти відпустили на волю колишнього першого заступника міського голови Каховки, ветерана АТО Олега Кожем’якіна. Чоловіка викрали 2 квітня прямо з його помешкання у Каховці.

Про це повідомляє місцеве видання “Європростір” із посиланням на каховських лікарів. Також інформацію підтвердили його друзі.

Олег Кожем‘якін служив у ЗСУ у 2014 році. Фото надане дружиною

Загалом він перебував у полоні 10 днів.

За словами співробітника місцевої лікарні, 13 квітня Кожем’якін звертався за медичною допомогою. У нього діагностували струс мозку, перелом ребер. Також у чоловіка вибиті зуби.

Стан його такий, що Олега одразу й не впізнати – так його били“, – говорять в лікарні.

Інші полонені, після виходу на волю, розповіли, що чули голос Олега Кожем’якіна і чули, як над ним знущались російські окупанти та місцеві колаборанти.

“Олега Кожем’якіна, як і мене, тримали в катівні, влаштованій в будівлі поліції Нової Каховки. Олега постійно били, і з того, що мені вдалося почути, йому погрожували “відправити до Донецька”, щоб відбудовувати “зруйноване фашистами місто”. Їсти полоненим давали дуже мало. Медичну допомогу не надавали. Інші полонені мені зізнавались, що їх “били так, що краще б вбили”, – на умовах анонімності розповів житель Каховського району, якому вдалося вийти живим з російського полону.

Нагадаємо, що Олега Кожем’якіна викрали 2 квітня зранку з його будинку у Каховці. До нього вдерлися озброєні люди у військовій формі російського зразка. Обшук у будинку Кожем’якіна тривав близько 3 годин. Весь цей час квартал навколо будинку був заставлений російською військовою технікою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter