Російське неонацистське угруповання “Русич” збирає розвіддані про військові об’єкти країн Балтії

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Російське неонацистське угруповання “Русич”, яке пов’язують із Кремлем, попросило своїх однодумців надати інформацію про розташування військових частин і прикордонні бази в Латвії, Литві й Естонії.

Відповідний пост опубліковано в телеграм-каналі угруповання. 

Російські неонацисти хочуть отримати інформацію про такі споруди, як паркан на латвійсько-російському кордоні. Джерело: Wojtek Radwański / AFP / Getty Images

Як зазначає видання “The Guardian”, прокремлівську групу тісно пов’язують із ПВК “Вагнер”. Неназвані співрозмовники газети кажуть, що такий “екстраординарний крок” неонацистів може вказувати на розчарування у владі й у тому, як розгортаються події війни проти України, розв’язаної Росією.

Вони припускають, що військово-політична верхівка Росії може втратити контроль над своїми ультраправими воєнізованими організаціями, які можуть вдатися до “екстремальніших” способів ведення війни.

Це спричиняє побоювання щодо ескалації в разі атаки на якусь із країн НАТО. Водночас малоймовірно, що Кремль безпосередньо причетний до цього, оскільки вже має свої розвіддані щодо інформації, яку хоче отримати “Русич”, – пише The Guardian.

Раніше ZMINA писала, що група російських неонацистів “Русич” за допомогою хакерів краде гроші з криптогаманців, зокрема з благодійного фонду “Happy New Life”. Так ультраправі радикали спрямовують на забезпечення армії РФ гроші, які призначалися для ЗСУ та українців.

Нагадаємо, що в жовтні російська диверсійно-штурмова розвідувальна група “Русич”, яка відома своєю жорстокістю ще з 2014 року, вкотре закликала до вбивства українських дітей. Зокрема, й шляхом “наукових експериментів”.

Крім того, за словами окупантів, українських дівчат слід “роздавати російським солдатам по дві-три штуки на руки”. Темноволосих дівчат росіяни планують “роздавати” й представникам інших національностей, які вирішили воювати за Росію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter