Російське медіа оштрафували за новину про місця на кладовищі для померлих від коронавірусу

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У російському місті Уфа на 60 тис. рублів оштрафували головного редактора місцевого видання за поширення свідомо неправдивої інформації через публікацію новини про місця на кладовищі для померлих від коронавірусу. 

Про це йдеться на сайті видання “ПроУфу”.

У квітні місцева влада повідомила, що підготувала на одному з кладовищ тисячу місць для поховання померлих від коронавірусу людей. Інформацію підтвердили в мерії, а тому новини щодо ситуації вийшли в багатьох місцевих медіа. Однак наступного дня посадовці спростували своє повідомлення, а журналісти видалили публікації з власних сайтів на вимогу Роскомнагляду. У суді прессекретар мерії наголошував, що підтвердження, яке отримали від нього журналісти видання “ПроУфу”, не було офіційним, адже з ними він спілкувався через WhatsApp. 

Наразі журналісти хочуть оскаржувати вирок та готові, за їхніми словами, йти до ЄСПЛ.

Нагадаємо, що в травні Роскомнагляд вимагав від Google заблокувати на сайті російського видання “МБХ медіа” матеріал про заниження в Росії офіційних даних щодо смертності від коронавірусу. Незадовго до цього міжнародна організація “Репортери без кордонів” закликала російську владу дозволити журналістам висвітлювати ситуацію з пандемією коронавірусу та не переслідувати їх за нібито поширення неправдивої інформації про вірус. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter