Спортсмени з Росії та Білорусі прилетіли на змагання до Німеччини за іспанськими візами

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

До Німеччини за допомогою іспанських віз на змагання потрапили спортсмени з РФ та Білорусі, які підтримують повномасштабний напад Росії на Україну. 

Про це розповідає DW. 

Фото: Getty Images

Йдеться про Яну Лебедєву з Росії та Івана Литвиновича з Білорусі.

Перша виступала на провоєнному заході в травні 2023 року на тлі банера з літерою Z, а другий заявляє, що засудити війну в Україні йому заважає позиція “поза політикою”, втім бере участь у пропагандистських заходах білоруської влади.  

Лебедєва та Литвинович набрали досить кількість балів на етапі в Котбусі, щоб потрапити на цьогорічні Олімпійські ігри. Обоє змагалися як “нейтральні спортсмени”.

Українські спортивні посадовці особливо обурились участю росіянки та білоруса, адже на змаганнях у Котбусі виступала українська спортсменка Світлана Малкова, мати якої загинула внаслідок російського обстрілу Миколаєва. 

Німецькі посадовці переконують, що намагалися не допустити Лебедєву та Литвиновича до країни, але візи їм видали в Іспанії. 

Нагадаємо, що торік після тиску громадськості спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відмовилася від ідеї пускати на міжнародні турніри російських дітей-спортсменів.

Серед російських спортсменів, які все-таки змогли потрапити на світові змагання, є чимало підлітків, що опинились у скандалах через свою поведінку. До прикладу, російський перегонник Артем Северюхін торік під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з картингу віддав нацистський салют. 

Також російський гімнаст Іван Куляк змагався торік у березні на етапі Кубка світу в Досі з літерою Z, приклеєною на його форму, чим спричинив обурення у світі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter