Російська прокуратура відкликала виклик на допит журналіста Романа Цимбалюка – адвокат

Дата: 25 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Москви відкликала виклик кореспондента агентства УНІАН Романа Цимбалюка.

Про це повідомив у фейсбуці його адвокат Микола Полозов.

Роман Цимбалюк і Микола Полозов. Джерело: фейсбук-сторінка Цимбалюка

За його словами, помічник прокурора ЦАО Москви призначив виклик українському журналісту для надання пояснень на 24 грудня.

Роману необхідно було з’явитися о 10:00 в кабінет №43 прокуратури ЦАО м. Москви…. Але виявилося, що помічник прокурора не з’явилася на призначений нею захід. Кабінет №43 на четвертому поверсі прокуратури виявився зачиненим. Нікого із трьох помічників прокурора не виявилося на місці“, – написав адвокат.

Полозов сказав, що в сусідньому кабінеті повідомили про те, що насправді виклик був відкликаний.

Добре це чи не дуже, поки говорити передчасно. Очевидно, що поки “повна неясність”… У будь-якому випадку, м’яч зараз на боці державних органів РФ, подивимося, якими будуть їхні дії. Не виключено, що прокуратура вирішила не навантажувати себе зайвою роботою перед новорічним корпоративом та активність продовжиться вже у наступному році“, – додав Полозов.

Нагадаємо, Романа Цимбалюка звинувачують у “розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян”. Причиною для обвинувачень нібито стало те, що журналіст агресивно висловлювався проти Росії на своєму Youtube-каналі.

У коментарі радіо “Эхо Москвы” Цимбалюк розповів, що виклик на допит йому не надсилали, а першоджерелом інформації про це став пропагандистський ресурс RT. Він вважає, що йому може загрожувати 15 діб арешту або 100 годин виправних робіт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter