Російська церква вже створює “православні ПВК” для війни проти України – СБУ

Дата: 19 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Російська православна церква створює власні приватні військові компанії на території РФ, які за вказівками Московського патріархату займаються вербуванням вірян та їхньою бойовою підготовкою для війни проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Alexander Nemenov / AFP

Так, одна з таких приватних військових компаній під назвою “Андріївський хрест” діє на базі Кронштадтського морського собору у Санкт-Петербурзі. У стінах релігійної установи її представники вербують вірян для подальшого включення до складу окупаційних військ.

Під час відбору потенційних “кандидатів” перевагу надають чоловікам, які вже проходили службу у лавах військових підрозділів країни-агресора і мають бойовий досвід.

Після зарахування вірян до лав ПВК, вони проходять курс військово-тактичної та вогневої підготовки під керівництвом інструкторів з російських спецслужб.

Для маскування бойових тренувань їхні організатори проводять підготовку “рекрутів” виключно у стінах собору, а також на спеціальних полігонах.

Есбівці встановили, що фінансування таких ПВК здійснюють представники фінансово-промислових груп країни-агресора, наближених до очільника Кремля. Гроші надходять на рахунки РПЦ у вигляді благодійних внесків та пожертв на “будівництво” храмів.

Правоохоронці проводять комплексні заходи для встановлення всіх обставин викритих злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ZMINA писала, що 30 червня на території Вірменського храмового комплексу Москви відбулося богослужіння і церемонія “благословення” бойовиків створеного вірменського батальйону “АРБАТ”, які вирушають на війну проти України. Українська єпархія Вірменської апостольської церкви​​​​ засудила таке “благословення” вірмен.

Нагадаємо, що священнику УПЦ МП, який підтримував дії окупантів та благословляв їх на війну проти України, повідомили про підозру. Йому закидають виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України з використанням ЗМІ. Ймовірно, йдеться про протоієрея Ізюмської єпархії УПЦ МП Олександра Свиридова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter