Священнику УПЦ МП з Харківщини, який на камеру благословляв окупантів, повідомили про підозру

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Священнику УПЦ МП, який підтримував дії окупантів та благословляв їх на війну проти України, повідомили про підозру. Йому закидають виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України з використанням ЗМІ. Ймовірно, йдеться про протоієрея Ізюмської Єпархії УПЦ МП Олександра Свиридова. 

Про це пише Харківська обласна прокуратура.

Так, за даними слідства, настоятель одного з храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП активно підтримував дії країни-агресора.

Наприкінці липня минулого року в окупованому селищі міського типу Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу Дня хрещення Русі, який проводили місцеві представники Української православної церкви Московського патріархату. Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників ЗС РФ та військову автомобільну техніку окупантів.

Цей процес інші церковники задокументували на камеру та передали окупантам для подальшого оприлюднення на російських медіаресурсах. Так загарбники намагались імітувати “підтримку” РФ з боку місцевих вірян.

У квітні СБУ повідомляла, що під час звільнення Харківщини священник разом із сім’єю виїхав на територію РФ. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Тверської та Кашинської єпархії РПЦ.

Раніше видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела писало, що йдеться про протоієрея Ізюмської Єпархії УПЦ МП Олександра Свиридова

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну за матеріалами українських спецслужбовців розпочали 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП, щонайменше 14 з яких стосуються митрополитів церкви.

Майже два десятки обвинувачених уже отримали вироки суду, а 26 – підозри. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter