Вірменська церква в Україні засудила “благословення” на війну вірменського батальйону в Росії

Дата: 06 Липня 2023
A+ A- Підписатися

30 червня на території Вірменського храмового комплексу Москви відбулося богослужіння і церемонія “благословення” бойовиків створеного вірменського батальйону “АРБАТ”, які вирушають на війну проти України. Українська єпархія Вірменської апостольської церкви​​​​ засудила таке “благословення” вірмен.

Про це заявив глава Української єпархії Вірменської апостольської церкви єпископ Маркос Оганесян.

Архієпископ Езрас Нерсисян “благословляє” вірмен. Фото: ZARTNIR

“З глибоким болем та розчаруванням дізнаємося про благословення військових, яке відбулося у вірменській церкві столиці Росії. Для нас – це неприпустимо та осудливо”, – зазначив він. 

За його словами, у перші дні повномасштабної війни Вірменська церква запросила та підняла до вівтаря українських добровольців, військових лікарів і волонтерів на обряд “Омивання ніг”.

Фото: Українська єпархія Вірменської апостольської церкви

“Ми мали моральне і духовне право запросити їх до вівтаря, оскільки вони взяли на себе святу місію – бути захисниками миру. До цього дня вони віддані та вірні своїй місії, а ми – разом у нашій перемозі”, – наголосив єпископ.

Як пише “Дзеркало тижня”, “благословив” окупантів вірменського походження на війну проти України особисто глава Російської та Ново-Нахічеванської єпархії Вірменської апостольської церкви архієпископ Езрас Нерсисян.

Керуватиме військовим формуванням бойовик з Карабаху Айк Гаспарян, якого у РФ засудили до 7 років колонії суворого режиму за збройне пограбування. Гаспарян воював проти українців у складі ПВК “Вагнер” і минулого року отримав медаль “за відвагу”.

 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України представників національних спільнот, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. Аналітики також відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter