Російська авіація завдала ударів по трьох селах на Житомирщині

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Уночі 12 березня російська авіація завдала нищівних ударів по селах Буда Вороб’ї та Старі Вороб’ї Малинської громади й селу Морозівці Коростенського району на Житомирщині.

Про це повідомила пресслужба обласної поліції.

Джерело: tsn.ua

У результаті вибухів зруйновані та пошкоджені будинки. За попередніми даними, жертв серед мирних жителів немає, йдеться у повідомленні.

Водночас жителі смт Червоного Бердичівського району повідомили до поліції про те, що на відстані близько 2 км від крайнього будинку селища виявлено сліди вибуху невідомого боєприпасу глибиною до 3 м та діаметром до 5 м.

Поліцейські зафіксували обставини та наслідки вказаних подій та надали необхідну допомогу місцевим жителям.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Луганщині у місті Попасна російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси.

Правозахисна організація “Truth Hounds” зібрала свідчення того, що Росія використовує в населених районах України некеровані (вільного падіння) бомби, касетні та запалювальні боєприпаси.

Безвідносно до наявності військових об’єктів чи відстані до них застосування такої зброї, особливо коли йдеться про збройні дії в містах, може вважатися як мінімум невибірковою атакою. Така атака завдає непропорційної шкоди цивільному населенню. А це не лише однозначно заборонено міжнародним гуманітарним правом, але також є воєнним злочином у розумінні українського національного законодавства та Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter