Російська армія випустила понад 1200 ракет і дронів по ключових енергооб’єктах в Україні

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Від осені минулого року війська РФ випустили по ключових енергетичних об’єктах України понад 1200 ударних дронів та ракет різного типу.

Про це повідомляє пресслужба національної енергетичної компанії “Укренерго”.

Джерело: телеграм-канал “Укренерго”

“Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеня ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції”, йдеться у повідомленні.

У компанії назвали опалювальний сезон 2022–2023 років найважчим в історії української енергосистеми.

За оцінкою Світового банку і ПРООН, масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі “Укренерго” цьогоріч становлять майже 1 мільярд доларів.

Попри це українські енергетики звели нанівець спроби РФ завдати непоправної шкоди енергосистемі України. Для цього одразу після обстрілів на місця влучань вирушали ремонтні бригади компанії, також “Укренерго” залучала резервні схеми, щоб якнайшвидше відновити живлення споживачів, а також вдавалась до неординарних технічних рішень, щоб відремонтувати пошкоджене. Окрім того, на допомогу прийшли європейські партнери.

“Укренерго” вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі”, повідомили в пресслужбі компанії.

У компанії додали, що нині електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень, додали в “Укренерго”. При цьому компанія вже почала готуватися до наступного опалювального сезону.

Раніше ZMINA повідомляла, що атаки російських військових на енергетичну інфраструктуру України допомагають планувати російські енергетики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter