Росія знову не дозволила лікарям оглянути Павла Гриба у СІЗО

Дата: 13 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Росія проігнорувала лист ЄСПЛ і не пустила українських лікарів у краснодарське СІЗО до утримуваного там Павла Гриба.

Про це повідомив батько хлопця Ігор Гриб на своїй у Facebook.

“Другий день українські лікарі Василь Притула та Юрій Кучин намагаються потрапити до Павла. Другий день відмова. Ні листи з Європейського суду з прав людини, ні звернення державних органів влади України, ні просто людське співчуття не працюють в РФ”, – написав Гриб.

За його словами  слідчий, який веде справу, відмовився від зустрічі з консулом і лікарями.

Тим часом користувачі соціальної мережі Facebook запустили флешмоб: вони публікують фото з плакатами, де вони закликають російську владу допустити лікарів до затриманого у Білорусі українця Павла Гриба.

“Потрібно домогтися, щоб РФ пустила лікарів до Павла Гриба. Поки вони ще там. Павло ДОСІ (вже півтора місяця!) не отримує лікування. Йому досі не дозволяють передати ліки. Він гірше виглядає і гірше себе почуває. Його здоров’я і життя в реальній небезпеці”, — написала адвокатка Євгенія Закревська.

Як відомо, Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я, керуючись листом ЄСПЛ, у вівторок відправили українських лікарів провести огляд утримуваного в краснодарському СІЗО в РФ Павла Гриба.

6 жовтня ЄСПЛ надіслав лист адвокату Гриба, де повторно попросив до 16 жовтня надати висновки про обстеження хлопця українськими фахівцями.

Нагадаємо, Гриб зник 24 серпня у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де “законно” оформили арешт.

Білорусь своєї вини у викраденні українця російськими спецслужбами не визнає.

Адвокат Гриба Андрій Сабінін після ознайомлення з матеріалами справи, повідомляв, що російський суд заочно виніс рішення про його  затримання на два місяці, ще 17 серпня, до моменту прибуття хлопця в Гомель.

За офіційною інформацією,  він перебуває в краснодарському СІЗО. Влада Росії намагаються звинуватити його в тероризмі.

17 жовтня суд має переглянути питання стосовно запобіжного заходу для Гриба. Однак, захисник впевнений, що юнака, скоріше за все, залишать під вартою, оскільки в нього немає майна чи реєстрації в Росії, тож його не можуть відпустити під домашній арешт чи підписку про невиїзд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter