Росія хоче обліковувати українців, які в’їжджають в окупований Крим

Дата: 16 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Федеральне агентство у справах національностей (ФАСН) хоче суворого обліку осіб, які прибувають на територію окупованого Криму з материкової України.

Про такий намір розповів заступник начальника управління моніторингу, аналізу та прогнозу ФАСН Андрій Коміссаров, передає ТАСС.

“При формуванні міграційного режиму в Криму слід враховувати його стратегічно важливе положення, а також конфліктні відносини з сусідньою Україною”, – сказав він і послався при цьому на заяву директора ФСБ, який той зробив 13 грудня про нібито зростання загрози терактів “українських диверсійних груп” в окупованому Криму.

“Через це є очевидною необхідність розробки заходів стосовно максимально суворого обліку осіб, які прибувають на територію Криму з України і контролю за їх перебуванням на півострові”, – зазначив представник ФАСН.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своїй доповіді констатує, що кримськотатарська громада піддається систематичним переслідуванням з боку російської влади після окупації й незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter