Родини військовополонених з Оленівки закликають обміняти Шуфрича та голову УПЦ МП Павла на їх рідних

Дата: 25 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація рідних військовополонених ”Спільнота Оленівки”закликає президента України Володимира Зеленського розглянути питання обміну Петра Лебедя, більш відомого як митрополит Павло, а також Нестора Шуфрича на полонених бійців ЗСУ, які пережили теракт в Оленівці. 

Відповідне звернення опублікували на сторінці спільноти в інстаграм. 

Ілюстраційне зображення. Фото: інстаграм-сторінка @alina_kopiiko

Рідні військовополонених вважають, що “настав час обміняти агентів Кремля на Захисників Маріуполя”. У зверненні вони згадали не лише Лебедя та Шуфрича, але й “інших колаборантів, зрадників, в тому числі і московських попів”

Автори заклику наголосили, що бійців ЗСУ, які пережили теракт в Оленівці, утримують у жахливих умовах у російських в’язницях відтоді, як вони отримала наказ військово-політичного керівництва України вийти з Азовсталі. 

“В російських в’язницях, без можливості отримання медичної допомоги, без можливості зв’язку з рідними, в ізоляції та під постійним тиском перебуває близько 120 поранених захисників Маріуполя під час російського теракту в Оленівці, серед яких 59 важкопоранених”, – говорять вони. 

У коментарі “Українській правді” дружина українського захисника Марія Алєксєєвич пригадала обмін Віктора Медведчука на полонених азовців. 

“У 2022 році, коли йшла мова про можливий обмін Віктора Медведчука на оборонців Маріуполя, нам казали, що скоріше неможливо і що він Росії не потрібен. Але його віддали Росії в рамках обміну 21 вересня 2022 року, тоді ж в Україну повернулось 215 наших захисників, які утримувалися в російському полоні 4 місяці. Наші рідні перебувають в російських катівнях вже два роки й необхідно шукати різні шляхи задля їхнього скорішого повернення”, – каже вона. 

Члени “Спільноти Оленівки” просять МЗС також долучити до можливого обміну країни, що вже брали участь в обмінах – Туреччина, Саудівська Аравія, ОАЕ.

Нагадаємо, що два роки в російському полоні перебувають 900 оборонців “Азовсталі”. Рідні полонених періодично виходять на акції, щоб нагадати суспільству про їхню долю. 

ZMINA говорила з рідними військовополонених з Оленівки про те, як вони нині шукають справедливості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter