Родина Шумахера судитиметься з німецьким виданням через “інтерв’ю” з перегонником, згенероване штучним інтелектом

Дата: 23 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Сім’я німецького перегонника Міхаеля Шумахера заявила про судовий позов проти щотижневика Die Aktuelle через “інтерв’ю” з семиразовим чемпіоном Формули-1, згенероване штучним інтелектом (ШІ).

Про це пише REUTERS.

Джерело: spiegel.de

Чоловік не з’являвся на публіці відтоді, як отримав серйозну травму головного мозку під час катання на лижах у французьких Альпах у грудні 2013 року. Відтоді сім’я охороняє його конфіденційність, доступ до Шумахера обмежений колом найближчих людей, а інформації про його стан у публічному просторі з’являється дуже мало.

Видання оприлюднило обкладинку із зображенням усміхненого Шумахера та заголовком “Міхаель Шумахер, перше інтерв’ю”. Під ним меншими літерами було написано: “Це звучить оманливо реально”. Усередині тексту стає зрозуміло, що передбачувані цитати створені ШІ. Це викликало обурення у близьких  перегонника, які дуже слідкують за приватністю його життя. 

Згодом медіагрупа Funke, до якої входить Die Aktuelle, перепросила його рідних.

“Ця позбавлена смаку й оманлива стаття ніколи не повинна була з’явитися. Вона жодним чином не відповідає стандартам журналістики, які ми та наші читачі очікуємо від такого видавництва, як Funke”, — сказала виконавча директорка журнального напрямку медіагрупи Б’янка Польманн.

За даними Spiegel, головну редакторку Анне Гоффманн, яка відповідала за контент Die Aktuelle з 2009 року, звільнили.

Прессекретарка та менеджерка родини перегонника Формули-1 Сабіна Кем підтвердила, що близькі Шумахера планують подати до суду на тижневик. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в адміністрації президента США Джо Байдена досліджують можливі заходи для регулювання систем штучного інтелекту, оскільки виникають питання щодо його впливу на національну безпеку та освіту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter