Родина поліцейської стала домом для двох дівчат, мама яких раптово померла після деокупації Сумщини

Дата: 12 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині родина поліціянтки Світлани Александренко стала домом для п’ятьох осиротілих дітей, двоє з яких стали частиною сім’ї під час повномасштабного російського вторгнення.

Історію родини розповіли в Нацполіції. 

Світлана є старшою інспекторкою-черговою відділення поліції №1 у селі Короп. Вона все життя працює на Коропщині, де й народилась. 

“Для мене важливо, що моя робота допомагає робити життя земляків безпечнішим”, – говорить поліціянтка. 

Александренки є біологічними батьками Андрія та Анатолія, а ще для п’ятьох дітей – Дениса, Максима, Анастасії, Катерини та Софії – стали названими батьками. 

Перше поповнення в родині відбулося за рік до початку повномасштабного вторгнення Росії, а піклуватися про двох сестер – Катерину та Софію – почали вже у 2022-му. Дівчата мешкали в прикордонному селі на Сумщині, поки їхня мама раптово не померла влітку того ж року. 

Світлана зізнається, що всією родиною вони чекають на перемогу. 

“Єдине, чого гостро не вистачає, – це миру”, – додає вона. 

В Україні чимало дітей, які потрапляють до інтернатних закладів, мають батьків, не позбавлених прав. Зокрема, через неефективну роботу український уряд готується реорганізувати дитячі будинки.

Нагадаємо, що торік на Житомирщині багатодітне подружжя підірвалося на міні. Вісьмох дітей, які стали сиротами, усиновив рідний 24-річний дядько-військовий. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter