Родичі загиблих у катастрофі малайзійського боїнга подали скаргу в ЄСПЛ проти України

Дата: 08 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Європейський суд з прав людини 5 липня повідомив Україну про скаргу проти неї у справі авіакатастрофи малайзійського Боїнга-777, який був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року.

Про це йдеться в інформаційному повідомленні на сайті ЄСПЛ.

Скаргу “Іоппа проти України” подали родичі трьох загиблих у збитому Боїнгу. Заявники вбачають відповідальність України у тому, що вона не закрила повітряний простір над Донбасом і не захистила їхніх рідних від загибелі.

“Викликає подив, що заявники не зверталися спочатку до українських судів для вирішення цього питання, як цього вимагає Конвенція. Ця обставина може призвести до того, що суд відмовиться розглядати цю справу, хіба що заявники доведуть, що в Україні не було ефективних способів захисту порушеного права”, – коментує у Facebook цю скаргу заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

За його словами,  наразі Україна має надати пояснення стосовно суті порушених питань та прийнятності цієї справи.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на Донеччині впав лайнер компанії Malaysia Airlines зі сполученням Амстердам – Куала-Лумпур. 298 загиблих були громадяни 10 країн. Але більшість із них (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Україна та західні країни вважають, що лайнер збила ракета системи “Бук” з непідконтрольним урядом України території.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter