РНБО запровадила санкції проти телеканалів “Наш” та “Максі ТВ”

Дата: 11 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки та оборони 11 лютого запровадила санкції щодо телеканалів “Максі ТВ” та “Наш”, який належить політику Євгену Мураєву.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на інформацію секретаря РНБО Олексія Данілова.

Олексій Данілов. Джерело: РБК-Україна

За словами Данілова, обмеження ввели на підставі подання СБУ. Під санкції потрапили компанії “Наша Прага” (канал “Максі ТВ”), “ТОВ Наш 24”, “ТОВ Наш 365” та ще одна компанія, зареєстрована на Кіпрі.

“Матрична структура, яка, наскільки я розумію, знаходиться у вас на Кіпрі… Саме проти цієї компанії та компаній, якими вона володіє, були введені сьогодні санкції. Санкції запроваджуються на підставі подання СБУ”, – сказав Данілов на брифінгу в Харкові після засідання РНБО.

Обмежувальні заходи запроваджені на п’ять років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що петиція до президента України щодо запровадження санкцій проти телеканалу “Наш” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Автор петиції, активіст Сергій Стерненко наполягав на тому, що обмежувальні заходи щодо вказаного ЗМІ необхідні задля захисту нацбезпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора.

Також Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо анулювання ліцензії ТОВ “Наш 365”, якому належить телеканал “Наш”. З відповідним позовом до суду звернулася Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Підставою для цього стало рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки, в якому, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Водночас від телеканалу “Наш” протягом 2021 року до суду надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter