РНБО попереджає про новий вид інформаційної загрози з боку окупантів

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки та оборони України попереджає про новий вид загрози на інформаційному фронті під час війни в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони.

У соцмережах активізувалися користувачі-боти та “живі” акаунти, які розсилають у чатах повідомлення з однаковим змістом або ж схожою кінцевою метою.

“Вони пишуть у чатах “щойно обстріляних міст”. Виявити їх можна за однаковими типовими повідомленнями”, – звертають увагу в Центрі протидії дезінформації. 

Їхня мета – дізнатися про ступінь ураження від бомбардування в конкретному населеному пункті. Відповіді на такі запитання можуть коригувати ворожі наступи.

Тож користувачі соцмереж несвідомо можуть поставити під загрозу життя українських військових та цивільних.

Громадян просять у жодному разі не повідомляти нікому точне місце потрапляння снаряда і тим паче не робити цього на загальний огляд у соцмережах. Крім того, РНБО закликає не викладати відео моменту удару.

Ваш "ексклюзив" може коштувати комусь життя. Особливо ця інформація стосується лідерів думок і власників багатотисячних телеграм-каналів!

Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України створив новий бот, за допомогою якого кожен може передати інформацію про місце розташування російських військових. Також українських військових можна повідомити навіть без інтернету через сайт bachu.info. Українців просять видаляти ці чати після того, як вони повідомили ЗСУ та СБУ про переміщення ворожої техніки. Окупаційні військові активно оглядають мобільні телефони цивільних і можуть вбити через такі чати. 

Також міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter